Szeretettel köszöntjük a

Békéscsabai Páduai Szent Antal Plébánia

h o n l a p j á n !

Boldog Carlo Acutis emléknapja - október 12.

„Mindenki eredetinek születik, és mégis sokan fénymásolatként halnak meg...”

Isten Szolgája Carlo Acutis fiatal világi hívő 1991-ben született Londonban. Családja még az abban az évben visszaköltözött Milánóba. A Titkos Szűz Mária (Santa Maria Segreta) plébániatemplomban lett elsőáldozó. 14-15 évesen a kisebb gyerekek hitoktatója lett, de közben iskolai tanulmányait sem hanyagolta el. Önkéntesként segített a hajléktalanoknak és a helyi szegényeknek. Kortársai felé a modern közösségi média által is hirdette az evangéliumot. Honlapot szerkesztett a fiatalok saját nyelvezetével és így az Oltáriszentség „eucharisztikus csodáinak” lett közösségi-média apostola.

Honlapja itt tekinthető meg:

http://www.carloacutis.com/

http://www.miracolieucaristici.org/un/Liste/list.html

http://www.carloacutis.net/AngeliDemoni/apparizioni.html

Egy súlyos betegség, a leukémia pár hét alatt elemésztette az alig tizenöt éves kamasz fiú életét. Haldoklásában így vigasztalta édesanyját: „Azzá válok, aki már most vagyok Isten gondolataiban.”

Földi maradványait 2019. április 5-6-án Assisi egyik templomába, Szent Ferenc ruhái levetéséről (Spogliazione) nevezett Szűz Mária templomba helyezték el. 2020. október 10-én avatták boldoggá.

Életét, életszentségét meghatározó gondolataiból:

„Mindig egységben lenni Jézussal – ez az én életprogramom.”

„Az Eucharisztia az én autóutam az ég felé.”

„A rózsafüzér a legrövidebb létra, amin feljuthatunk a mennybe.” …

„Kilométeres sorok állnak egy koncert vagy egy focimeccs előtt, de a tabernákulum előtt üres a tér. Az emberek nem tudják, mi hiányzik nekik, mert ha tudnák, a templomok úgy megtelnének emberekkel, hogy be se férnénk. Az Oltáriszentségben Krisztus éppúgy jelen van, mint 2000 évvel ezelőtt, az apostolok idejében; és akkoriban, ha valaki találkozni akart Krisztussal, sokat kellett utaznia, szemben velünk, akik ma sokkal szerencsésebb helyzetben vagyunk, hiszen akármelyik közeli templomban megtalálhatjuk Őt. Jeruzsálem ott van a küszöbünkön!”

„Mindenki eredetinek születik, és mégis sokan fénymásolatként halnak meg. Eredetiként meghalni úgy kell, hogy az ember hagyja, hogy Krisztus vezesse, és közben szüntelenül Őrá néz. Ha közelebb akarunk kerülni a mennyei hazához, és nem akarunk „másolatokként” meghalni, akkor Isten szavát kell iránytűnek tekintenünk, mindig ahhoz kell mérnünk magunkat.”

„A végtelen kell hogy legyen a célunk, nem a véges. A Végtelen a szülőföldünk. Időtlen idők óta várnak minket a mennyországban.”

Forrás:

https://www.vaticannews.va/hu/vatikan/news/2020-02/carlo-acutis-isten-szolgaja-csoda-srac-gyogyulas-dekretum.html

Kép:

By Unknown - https://cruxnow.com/church-in-europe, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=65806943