Szeretettel köszöntjük a

Békéscsabai Páduai Szent Antal Plébánia

h o n l a p j á n !

Szűz Mária lourdes-i megjelenésének emléknapja- február 11. Böjtelő hava

Ave, Maria!

Franciaország déli részén, a Pireneusok tövében áll Lourdes városa. Ide való volt Bernadett (teljes nevén Marie-Bernard Soubirous), egy 14 éves lány, akinek 1858. február 11-én egy barlangnál megjelent egy „Hölgy”. A „Hölgy”-ről később világossá vált, hogy Szűz Mária. Bernadettnek február 11. és július 16. között tizennyolc látomása volt. Szűz Mária arra kérte, hogy imádkozzon a bűnösökért. Mária felszólította a látnokot: „Menj, igyál a forrásból, és mosdj meg a vizében!” Bernadett erre a kezével ásni kezdett, és a barlang alján forrás fakadt, ahol gyógyulások történtek.

Az alábbi linken hallható ének dallama sokunk számára ismerős. A dalszövegnek idegen a nyelve, de az éneklők lelkülete legyen azonos! Ave, Maria! Szűz Mária, béke királynője, könyörögj értünk!

https://www.youtube.com/watch?v=eYXF3PFH3kw

Február 11-19-ig16.30-tólLourdes-i ájtatosságot tartunk templomunkban.

Szent II. János Pál pápa 1992-ben kezdeményezte, hogy február 11., a Szűzanya első lourdes-i jelenésének napja legyen a betegek világnapja. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését”.