Szeretettel köszöntjük a

Békéscsabai Páduai Szent Antal Plébánia

h o n l a p j á n !

A Mécses énekkar 50 éves évfordulója

A 2023. július 1-jén tartott hármas jubileumról

Kedves Testvérek!

Nagy ünnepség volt július 1-én a békéscsabai Szent Antal társszékesegyházban. Ekkor emlékeztünk meg Bielek Gábor atya pappá szentelésének 70. évfordulójáról, és az ő biztatására alakult Mécses gitáros énekkar /leánykori nevén Ifjúsági gitáros énekkar/ megalakulásának és fennállásának 50. évfordulójáról.

Az összejövetel fél 5-kor kezdődött gyülekezéssel, találkozással /voltak, akik már 20-30 éve nem látták egymást, mert az ország két különböző pontján élnek/, 5-től énekpróba a szentmisére /6 gitárost, 2 hegedűst, 1 fuvolistát és furulyást és 120 énekest, jelenlegi és volt Mécses énekkarost kellett összehangolni/. A szentmise után, amely Gábor atya és a közösség elhunyt tagjaiért és az élő közösségi tagokért lett felajánlva, következett Gábor atya életútjának vetített képes bemutatása születéstől haláláig. Közben békéscsabai munkásságának bemutatása alatt szó esett az ifjúsági majd később Mécses gitáros énekkar megalakulásáról és útjáról. Az est agapéval zárult /lilahagymás zsíros kenyér, tea és az 50 szeletes torta elfogyasztásával/.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak akik anyagi és kétkezi munkájukkal hozzájárultak ez ünnepség megtartásához, különösen Sebenné Oláh Mártinak, aki kigondolta és koordinálta az egész, több hónapon át tartó szervezést és azt est sikeres lebonyolítását.

Köszönettel Krizsán Mihály a Mécses gitáros énekkar vezetője.

A képek nagy méretben is megtekinthetőek Facebook oldalunkon:https://www.facebook.com/photo