Szeretettel köszöntjük a

Békéscsabai Páduai Szent Antal Plébánia

h o n l a p j á n !

Zarándoklat a muronyi Jantyik-kápolnánál

Alkalmas hely az imádságra!

Immár hagyomány, hogy a békéscsabai hívek július elején elzarándokolnak a Murony határában álló Jantyik-kápolnához, és szentmisén vesznek ott részt.

A kápolnának Szűz Mária a védőszentje, így a zarándoklatra július 2-ához közel eső szombaton szokott sor kerülni. Július 2-án ünnepeljük Szűz Mária látogatását rokonánál, Szent Erzsébetnél. Ebben az évben, 2023-ban azonban július első szombatján Szegedre utaztak a csabai hívek, János és Krisztián atyák pappá szentelésére, így a muronyi zarándoklatra július 8-án került sor. A hívek a rózsafüzért imádkozták, majd Szigeti Antal atya ismertette a kápolna történetét és szentmisét celebrált. Végül a hívek kedves vendéglátásban részesültek. Köszönet mindenkinek, aki segített a zarándoklat megvalósításában!

A Jantyik család által 1861-ben épített kápolna romos állapotba került, de 2020-ban szépen felújították. Az oda látogatók megcsodálhatják a kápolnában álló Mária-szobrot, pihenhetnek az fák árnyékában és elnézhetnek a távolba. Alkalmas hely az imádságra!